Far fik ni måneders fængsel for sex-overgreb

Foto: TV ØST

Gennem mindst et år blev en pige udsat for sex-overgreb af sin egen far på to adresser i Ringsted. Det kostede den nu 31-årige far ni måneders fængsel i byretten i sommer.

Pigens far ankede sin byretsdom til frifindelse eller i hvert fald formildelse, men Østre Landsret fandt pigens forklaringer om overgrebene troværdige. Hendes far er derfor nu også fundet skyldig i Landsretten for at overtræde straffelovens incestparagraf 210, ligesom krænkelserne af pigen også er en overtrædelse af paragraf 222, stk et og to om at have samleje med børn under 15 år. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Straffen på ni måneder til faderen fra Ringsted ligger langt fra toppen af straframmen, men den læner sig op ad praksis på området.

- Landsretten finder ikke grundlag for en skærpelse af straffen. I stadfæstelsen af byrettens dom er der lagt vægt på overgrebenes omfang, periodens længde og forurettedes alder, siger landsdommer Michael Lerche til DAGBLADET Ringsted.

Overgrebene er sket fra januar 2010, da datteren kun var ni år, og frem til januar i fjor.

Anklagemyndigheden krævede en erstatning på 50.000 kroner til pigen. Det fik hun ikke i Landsretten.

- Hun er tilkendt en erstatning på 30.000 kroner, hvilket er en forøgelse af den erstatning, hun blev tilkendt i byretten, siger landsdommer Michael Lerche til DAGBLADET Ringsted.

/ritzau/

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App