Fagforeningsaktion var en skuffelse

Foto: TV ØST

Mere end halvdelen af byggepladserne var forladte, da 3F i går gennemførte Danmarkshistoriens største fagforeningsaktion. 3F tror, at byggepladserne var advaret mod aktionen.

695 byggepladser fik i går besøg af fagforbundene i byggeriet i en landsdækkende kontrol med brugen af europæisk arbejdskraft, men mere end halvdelen af byggepladserne stod tomme.

- Regnen kan være en forklaring. Men at man på pladserne vidste at vi kom forbi, er nok en mere sandsynlig årsag til en fridag i utide, sagde Peter Hougård Nielsen, der er formand for BAT-kartellet og for-mand for byggegruppen i 3F.

Bjarne Jensen fra 3F Midtlolland er skuffet over de mange tomme byggepladser.

- Jeg er ikke helt tilfreds. Vi havde 29 adresser vi skulle besøge, men vi fandt kun folk på 17 af dem. Om det er fordi virksomhederne har hørt om aktionen, det kan vi jo kun gisne om, siger han til P4 Sjælland.

På trods af de mange tomme adresser, afslørede fagforeningsaktionen, ifølge 3F, grov underbetaling og manglende registrering af de udenlandske virksomheder.

Fire ud af fem udenlandske arbejdere får dårligere løn end tilsvarende danske arbejdere, og hver tiende får en timeløn på 70 kroner eller derunder. Samtidig var halvdelen af byggepladserne ikke at finde i registeret over udenlandske virksomheder i Danmark.

- Nogle af dem vi mødte idag vidste ikke engang, hvem de arbejdede for, så det tyder jo på direkte sort arbejde, siger Bjarne Jensen til P4 Sjælland.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App