Fagforening: DSB skal fyre i hundredvis

Foto: TV ØST

DSB planlægger stor fyringsrunde, oplyser fagforening, som mener, at det kan halvere antallet af afgange. DSB erkender, at der skal spares, men antallet af afgange øges.

Der er udsigt til massefyringer blandt DSB's personale. Det siger Dansk Jernbaneforbunds formand Ulrik Salmonsen. Ifølge ham planlægger DSB at fyre mellem 234 og 544 lokoførere og 70 til 500 togførere og stationsbetjente.

- Og man kan ikke fyre halvdelen af lokoførene og halvdelen af togførerne, uden det vil påvirke antallet af afgange.

Dansk Jernbaneforbund mener, at fyringsrunden vil få konsekvenser for halvdelen af togdriften, som den er i dag, men det afviser transportforsker ved DTU Alex Landex.

- Jeg har svært ved at forstå, at man skulle være nødt til at halvere togtrafikken ved at fyre 1.000 medarbejdere, og jeg tror heller ikke, det kommer til at ske, siger han.

Også DSB afviser jernbaneforbundets udmelding. DSB erkender, at selskabets økonomi er skrantende, og at man står foran omfattende effektiviseringer og fravalg, men fra nytår vil DSB tværtimod øge antallet af afgange.

DSB's direktør Christian Roslev vil ikke afvise, at der skal gennemføres en fyringsrunde for at få økonomien tilbage på skinner.

02:07 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App