Færre ødelagte fingre og øjne

Foto: TV ØST

Vi er blevet mere forsigtige med nytårskrudtet - antallet af ulykker var sidste nytårsnat det laveste i 10 år. Teenagedrenge er dem, der oftest kommer til skade

Fyrværkeri var skyld i 230 ulykker på landsplan ved nytår sidste år - det laveste antal i 10 år. Til sammenligning kom 350 til skade ved nytåret 2004-2005, skriver Metroxpress.

Bange for fyrværkeri

Ifølge Sikkerhedsstyrelsen skyldes faldet i antallet af ulykker, at vi er blevet mere bevidste om, hvor farligt fyrværkeri kan være. Det var især den store fyrværkeriulykke i Kolding-forstaden Seest, der har ændret folks tilgang til krudt og raketter. Dengang omkom en brandmand, flere blev såret og beboerne i 760 boliger blev evakueret.

Skærpede regler
- Man taler om før og efter Seest-katastrofen. Den var et vendepunkt, fordi den gjorde det tydeligt for befolkningen, hvor farligt fyrværkeri kan være, siger pressechef i Sikkerhedsstyrelsen, Dorthe G. Rasmussen til Metroxpress.

Efter fyrværkeriulykken i Seest blev reglerne, for hvordan virksomheder skal opbevare krudtet, strammet og der blev iværksat skrækkampagner rettet  mod unge, som var - og stadig er - overrepræsenteret i ulykkesstatistikkerne.

De kommer til skade:

  • Tilskuere - cirka halvdelen af dem, der kommer til skade var tilskuere til fyrværkeriet.
  • Mænd - Otte ud af 10 tilskadekomne er mænd
  • Teenagere .- især drenge i alderen 15-17 år kommer til skade

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App