Fængslet efter demonstration

Foto: TV ØST

En ung mand fra Kalundborg er blandt de fængslede efter at en demonstation i Århus lørdag.

Fem personer, der blev anholdt efter demonstration i Aarhus, er fængslet. Flere anholdelser kan være på vej.

Dommeren fængslede søndag fem mænd ved et grundlovsforhør i Aarhus. Alle fem er sigtet for vold mod tjenestemand i forbindelse med lørdagens to demonstrationer i Aarhus.

Fire af de fem er danskere mellem 17 og 20 år og kommer fra Aarhus, Fredericia, Skanderborg og Kalundborg. Den femte er en mand fra Turkmenistan.

Alle fire danskere er fængslet i to uger. To af de fire kærede kendelsen.

De fem fængslede var blandt de 89 personer, som politiet anholdt lørdag i forbindelse med demonstrationerne lørdag eftermiddag i Aarhus.

Fremstillingen er en konsekvens af "lømmelpakke", der skærper indsatsen mod vold under demonstrationer, påpeger chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen fra Østjyllands Politi.

- Det har en præventiv mening og skal sende et signal fra samfundet om, at vi ikke vil finde os i den slags. Vi havde to demonstrationer, der forløb vældig godt, indtil en lille flok ballademagere ønskede at ødelægge det hele, siger han.

Lømmelpakken betyder, at også dem, der er sigtet for at overtræde ordensreglerne, kan regne med skærpede bøder.

Det kan ikke udelukkes, at der kommer flere anholdelser i kølvandet på lørdagens begivenheder i Aarhus.

Politiet skal nu blandt andet kikke et større billedmateriale igennem.

Tre af de fire fængslede danskere er sigtet for vold mod tjenestemand ved at have kastet med sten eller flasker mod politiet. Den fjerde - en 20-årig mand fra Kalundborg - er sigtet for forsøg på grov vold mod tjenestemand samt grov forstyrrelse af den offentlige orden.

Den turkmeneren er sigtet for vold mod tjenestemand samt overtrædelse af udlændingeloven. Manden, som ifølge politiet opholder sig ulovligt i Danmark, blev varetægtsfængslet i fire uger. Han kærede fængslingen.

Turkmeneren havde i første omgang opgivet falsk navn. Efterfølgende fandt politiet ud af, at manden under sit rigtige navn har indrejseforbud. Han er for nogen tid siden komme til landet via Tyrkiet.

/ritzau/

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App