Facebook efterlysning er ikke nok

Elisabeth Bøving blev offer for en flugtbilist, der kørte ind i hende på motorvejen og derefter stak af. Det fik hende til at efterlyse vidner på Facebook.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Elisabeth Bøving, fra Slagelse, efterlyste en flugtbilist, der påkørte hende og hendes søn på motorvejen den 25. april. Ulykken sidder stadig dybt i hende.

- Jeg synes, det er rigtig grimt bare at stikke af. Det er ikke sådan, man bør behandle andre mennesker. Det kunne jo være gået gruelig galt, siger Elisabeth Bøving.

Over 13.000 delinger på Facebook
Det er blevet til over 800 henvendelser og 13.000 delinger på Facebook. Efterlysningen har også ledt til nogle helt konkrete tip.

- Der er flere, der har skrevet en konkret nummerplade. Politiet sagde, at jeg skulle sende oplysningerne til mit forsikringsselskab, og så skulle de se, om der var noget, politiet skulle efterforske, siger Elisabeth Bøving.

Svært med virtuelle vidner
Politiet har svært ved at gøre noget ved en oplysning på Facebook, hvis vidnet ikke er klar til at stå frem og blive afhørt.

- Det er jo godt nok med sådan nogle oplysninger. Men vedkommende der har observeret bilen på gerningsstedet, skal være villig til at tale med politiet. Vi er også nød til at have nogle vidner, der kan placere en eventuel gerningsmand på stedet og som vil vidne i retten, hvis det bliver nødvendigt, siger Peter Compen, Vicepolitikommisær, Lokalpolitiet Slagelse.

Elisabeth Bøving var nemlig ikke selv i stand til at notere detaljer som nummerpladen

- Man nå ikke at tænke på at få nummerpladen. Det går simpelthen så stærkt. Når ens bil snurrer rundt, er det ikke nummerpladen, man tænker på, siger Elisabeth Bøving.

Politiet vil dog ikke afvise brugen af de sociale medier som led i efterforskningsarbejde.

- Vi er godt klar over, at brugen af de sociale medier, som Facebook og Twitter, er den vej, det går. Vi bruger det også selv til efterlysninger. Men man skal have nogle konkrete vidner, der kan afgive en konkret forklaring om, hvad der skete på gerningstidspunktet. Ellers kan vi ikke bruge oplysningerne til ret meget, siger Vicepolitikommisær Peter Compen.

Lange udsigter til bedring
Elisabeth Bøving har stadig problemer med ryggen efter ulykken. Og de økonomiske omkostninger er uoverskuelige for hende. Men hun er meget positiv overfor den hjælp, hun har fået fra Facebook-brugere.

- Jeg synes, det er en god ide med Facebook eller måske noget tilsvarende. Fordi der er ikke nogle steder, man kan få hjælp. Og hvordan skal man ellers få fat i nogle af de her trafikanter, der måske har set den her bil?

Elisabeth Bøving afventer nu forsikringsselskabets vurdering af henvendelserne på Facebook.


Nyhedsoverblik