Få styr på din pension

Foto: TV ØST

Hver tredje ældre har ikke sparet nok op, når de går på pension. Få råd til, hvordan du får lagt din pension på skinner.

Det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen, når lønchecken ikke længere dukker op i mailboksen eller postkassen. Faktisk har så meget som hver tredje ældre sparet for lidt op, når de går på pension. Det viser en ny undersøgelse som Penge- og Pensionspanelet under Erhvervs- og Vækstministeriet har lavet.

For at undgå at ende samme sted, er der dog flere ting, man selv kan gøre.

Få et overblik
Første skridt er at få dannet sig et overblik. Find ud af, hvor meget du lige nu har stående på din pensionsopsparing, så du kan regne ud, om det er nødvendigt at få lavet nogle ændringer.
pensionsinfo.dk kan du logge ind med dit ”nem id” og se dine egne oplysninger.

Lav en plan
Få lavet en plan over, hvor meget du vil have i hånden hver måned, når du går på pension - og hvor meget du kan og vil sætte af til din pension hver måned. Hvis du sidder hårdt i det, kan det måske være nødvendigt at vente lidt med at sætte penge af, men som hovedreglen gælder det om at gå i gang med at spare op til pension i så god tid som muligt.

Bliv guidet
Få hjælp til at navigere i pensionsuniverset. Vær obs. på at bankrådgivere er sælgere, der gerne vil sælge deres produkter. Men samtidig ligger de inde med en masse viden, der kan være med til at pege dig videre.

Rådene kommer fra Penge- og Pensionspanelet. Her kan du finde flere guides til, hvordan du får skabt en sikker og god pensionsopsparing.

04:09 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App