EU vil overtage grænsekontrol

Foto: TV ØST

For at undgå den omstridte danske grænsekontrol vil EU-Kommissionen i denne måned fremlægge lovforslag, der fratager landene suverænitet over grænsekontrollen.

Som en direkte reaktion på den omstridte danske grænsekontrol vil EU-Kommissionen i denne måned fremlægge et lovforslag, der vil fratage regeringerne den suveræne magt over grænsekontrollen, skriver Jyllands-Posten.

Til gengæld bliver EU-Kommissionen udstyret med en ny vetoret på området.

- Målet med lovforslaget er at genskabe tilliden til Schengen-samarbejdet og forhindre, at lande som Danmark, Italien, Frankrig eller andre misbruger reglerne og genindfører grænsekontrollen udelukkende af nationale hensyn, siger en højtplaceret EU-kilde til Jyllands-Posten.

Med forslaget agter EU-kommissæren for indre anliggender, Cecilia Malmström, at fjerne medlemslandenes nuværende mulighed for alene at træffe afgørelser om deres grænser. Fremover skal EU-Kommissionen inddrages i processen.

- Med de nye regler ville kommissionen have kunnet standse Danmark, da toldkontrollen blev besluttet. Ifølge de nye regler skulle den danske regering have informeret EU-Kommissionen om den danske told- og grænsekontrol, hvorefter et flertal af lande skulle sige ja, siger en central kilde.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App