EU-støtte er til grin

Foto: TV ØST

Endelig er der hjælp på vej fra EU til de hårdt trængte danske grøntsagsavlere. Men grøntsags-avlerne selv kalder støtteordningen for "latterlig". Der er gives nemlig ikke mere støtte til dem, der har lidt størst tab.

 

I juli lød det glade budskab: der var penge på vej fra EU til de danske grøntsagsavlere.

Men i dag kan avlerne selv kun ryste på hovedet over den ellers hårdt tiltrængte støtteordning. Et gartneri med et tab på 100.000 kroner får nemlig det samme støttebeløb som et gartneri, der har mistet tre millioner kroner i omsætning. "Latterligt", lyder det fra ejeren af landets største Gartneri, Ole Olsen:

 

- Der er jo ingen retfærdighed i dette her. Man burde have lavet en procentsats af tabet, siger Ole Olsen.

Uge efter uge fik sommerens massive bakteriefrygt danskerne til at styre uden om frugt og grøntafdelingen. Det betød et tab på 3 millioner kroner for Ole Olsen.

 

- 55.500 kroner er jo ingenting mod et tab på tre millioner. Det kommer hutigt til at koste 30.000 kroner at få revisorer til at dokumentere tabet. Så det gider jeg slet ikke spilde tid og kræfter på, siger Ole Olsen.

 

Fødevarerminister Henrik Høegh(V) medgiver, at hjælpen til de danske grøntsagsavlere er utilstrækkelig. Han forklarer at loftet på 55.500 kroner skyldes en en stram EU-lovgiving, som han ikke har kunnet ændre på.

- Jeg beklager. Vi har kæmpet en kamp i EU og i folketinget for at kunne kompensere grøntsagsavlerne retfærdigt, men det har ikke kunnet gøres anderledes, siger Henrik Høegh.

02:00 Luk video

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App