EU kan halvere støtte til Region Sjælland

Foto: TV ØST

Der er mange penge på spil for Region Sjælland, når EU’s regeringschefer i dag mødes til topmøde i Bruxelles.

80 millioner kroner. Så meget står Region Sjælland til at miste, når EU’s regeringschefer i dag holder topmøde, skriver P4 Sjælland.

I dag får regionen 140 millioner kroner i EU-tilskud, men det planlægger regeringscheferne at halvere. Det kan få konsekvenser helt ind på den enkelte arbejdsplads og hos den enkelte medarbejder.

- Det er noget, som mange borgere på Sjælland vil kunne mærke direkte og indirekte. Det kan for eksempel være en medarbejder på en af de seks fødevarervirksomheder, som i dag modtager efteruddannelse med erhvervsstøtte fra EU. Hvis det projekt først skulle være sat i gang om tre år, så var det ikke sikkert det projekt var blevet til noget, siger Filip Kirkegaard fra Region Sjællands EU-kontor i Bruxelles til P4 Sjælland.

Blandt regeringscheferne er det specielt den tyske Angela Merkel, der kæmper for, at de rigeste EU-regioner fortsat skal have støtte. Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt har især fokus på, at hun skal hive en milliard hjem i rabat til statskassen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App