Mern-sagen: Et helvede på jord

Foto: TV ØST

Tre plejebørn blev i dag afhørt i Mern-sagen, og beretningen især fra den ene gjorde stort indtryk

Chris Stentoft, bistandadvokat for syv af de ni plejebørn i Mern-sagen var berørt af vidneforklaringen fra et nu 16-årig plejebarn, der fortalte om, hvordan plejeforældrene tilsyneladende gjorde alt for at gøre plejebørnenes dagligdag til et helvede på jord.

- Det gør indtryk, når en dreng står og siger, at han ikke blev overrasket over at blive udsat for vold som 12-årig. Men det, der gør allerstørst indtryk på mig, er, at han siger: - "Men til gengæld gik jeg rundt og var konstant bange."

Drengen fortalte om en hverdag med tæv og trusler i luften. En enkelt gang hev plejefaderen fat i kraven på ham, trak ham op, så han ikke kunne få luft og det gjorde ondt i halsen. Hvorefter plejefaderen som et stykke affald smed ham over i et hjørne af lokalet.

Han fortalte også, at plejefaderen engang rettede et såkaldt dobbeltløbet sørøverpistol mod drengens hoved.

Jeg troede, han ville skyde mig, sagde den nu 16-årige dreng i retten.

Senere henvendte plejefaderen sig til drengen og sagde - ifølge vidnet - at "jeg kunne ligeså godt skyde dig og hele din familie".

De to plejeforældre er tiltalt for vanrøgt, mishandling, vold og frihedsberøvelse over en periode på 20 år mod ni plejebørn. Een pige og otte drenge.

Ifølge forsvarsadvokat Hanne Ziebe er de to plejeforældre kede af beskyldningerne mod sig. De kan ikke genkende forløbet, og de nægter sig skyldige.

Der ventes at falde dom den 17. april

02:16 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App