Ens akutbehandling for alle

Foto: TV ØST

Der bør være ens behandling for alle borgere - også på akutområdet. Det mener Lægeforeningen, der ikke forstår, hvorfor borgerne i region Sjælland ikke skal have den samme mulighed for at blive behandlet af en akutlæge, som de har i resten af landet.

Udspillet fra Lægeforeningen om, at alle borgere bør have den samme kvalitet i behandlingen, kom lørdag på Lægeforeningens årsmøde i Kolding.

- På nationalt plan får man den samme behandling, uanset hvor man befinder sig, når det drejer sig om behandling på sygehusene. Den kvalitative lighed bør der også være i forhold til akutbehandlingen, siger Lægeforeningens formand, Mads Koch Hansen, i dag til TV 2 Øst.

Sådan er det ikke i dag. I Region Nordjylland har de lige nu 1 lægebil, Midtjylland har 8 lægebiler, Region Syddanmark og Hovedstaden har hver 5 lægebiler, men i Region Sjælland har politikerne valgt, at der slet ikke er nogen lægebiler. De er istedet erstattet med paramedicinere, og Steen Bach Nielsen (Soc.dem.), der er formand for regionsrådet i Region Sjælland, mener, at det er en alletiders løsning.

- Vi får en lige så god service til en meget mindre pris, det er da godt. Og hvis udspillet fra Lægeforeningen skal blive virkelighed, så kunne det være at vi skulle indføre vores paramedicinerordning over hele landet. På den måde kunne vi spare 200 mio. kroner, som vi kunne bruge på vores akutsygehuse, siger Steen Bach Nielsen (Soc.dem.) til TV2 Øst.

02:29 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App