Embedslægen forsvinder

Foto: TV ØST

Sundhedsstyrelsen nu vil lave om på placeringen af landets embedslæger. Det betyder, at man fremover vil slå landets fem embedslæger sammen til tre. Men den nye spareplan vil gå ud over yderområderne lyder kritikken.

Embedslægen i Sorø kan snart være fortid, for den skal spares væk. I dag er der en embedslæge enhed i hver region, men med det nye forslag vil der kun være en på hele Sjælland. Det får konsekvenser, mener en tidligere embedslæge.

- Embedslægerne vil miste det lokalekendskab, de har i dag, de vil komme til at bruge det meste af deres tid på landevejene, siger Preben Rudiengaard, der er tidligere embedslæge og tidligere folketingspolitiker for Venstre.

Embedslægens opgave er at føre tilsyn med blandt andet plejehjem og følge med i befolkningens sundhedstilstand. Med det nye forslag vil der vil ikke blive færre embedslæger, for besparelserne vil på huslejen, men den mener Preben Rudiengaard vil blive ædt op i benzin penge.

- Det her forslag er endnu et eksempel på, at politikerne inde på Christiansborg lader yderområderne i stikken, siger Preben Rudiengaard til TV2 ØST.

På Christiansborg undrer Venstre sig.

- Jeg er bekymret, hvis det går ud over udkantsområderne og Sjælland, derfor vil jeg stille en række spørgsmål til ministeren om, hvad hun har tænkt sig med forslaget, siger Louise Schach Elholm (V), der er medlem af sundheds- og Forebyggelsesudvalget.

03:00 Luk video

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App