Elever glade - og irriterede

På Herlufmagle Skole er 9. klasse-eleverne glade for, at lockouten slutter, så de kan komme i skole igen. Men samtidig er de nervøse over at skulle til eksamen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På Herlufmagle Skole sad de elever, som havde undervisning i dag, sammen med lærerne og så pressemødet fra Christiansborg. Her fortalte Helle Thorning Schmidt, at regeringen griber ind, og at lockouten ophører. Derfor skal eleverne tilbage til fuldt skoleskema på mandag.

- Vi er glade for, at vi skal i skole igen, men vi synes, det er et irriterende tidspunkt, det her indgreb kommer på, siger Jesper Juul Nielsen. Han går i 9.B og er elevrådsformand på skolen.

Eleverne skal have de skriftlige eksaminer fra den 13. til den 23. maj. Det vil sige, at de har cirka 14 dage at forberede sig i.

- Vi vil meget gerne have, at de her afgangsprøver, de bliver aflyst. Nu har vi haft en periode, hvor der ikke har været undervisning og vi har ikke haft nogen form for vejledning af vores lærere til at gå til de her prøver, siger Jesper Juul Nielsen.

Jakob Sørensen går i 9.B, han er også glad for at skulle i skole igen.

- Ja, jeg er meget glad. Tilgengæld så synes jeg, det er lidt mærkeligt, at vi ikke har ligeså meget tid, som vi egentlig burde have. For vi har jo mistet meget undervisningstid. siger Jakob Sørensen.

Glæder sig til at komme i gang

Skoleder på Herlufmagle Skole glæder sig til, at elever og lærere kommer tilbage igen.

- Vi er her for at lære børnene noget. Det er ikke sjovt, at gå på arbejde, når personalet mangler og når eleverne ikke er i skole. Så det, at vi kan komme i gang igen, det synes jeg, er tilfredstillende, siger Ole Schmidt.

Han havde planlagt alle tænkelige scenarier - både hvis lockouten fortsatte og hvis den pludselig skulle ophøre. Derfor er der ingen problemer i at gennemføre eksaminerne fra den 13. maj.

- Selve proceduren og rammen omkring afgangsprøverne, den forløber, som den skal. Jeg ser vi har en udfordring i, at vi skal have motiveret vores elever til at være klar. Nu skal de i gang, siger Ole Schmidt.

Motivationen er da også lav hos eleverne i følge Jesper Juul Nielsen.

- Der er ikke nogen motivation for at skulle op til de eksaminer. Så det vil jo nok resultere i, at folk ikke gider at tage sig sammen, og ikke gider læse op. Eller har mulighed for at få den vejledning til at læse op, som de skulle have haft. Så det kan godt være, det resulterer i lavere karakterer.

9. klasse-eleverne skulle i dag have fået at vide, hvilke fag de skal op i i mundtlig eksamen. Men det er blevet udskudt.


Nyhedsoverblik