Det vi har sammen

Elevboom på landbrugsskole

Foto: TV ØST

Landbrugsskolen i Høng syd for Kalundborg bygger til for 13 millioner kroner for at få plads til de mange nye elever.

Landbrugsskolen Sjælland i Roskilde og Høng - det østlige Danmarks suverænt største landbrugsskole - forventer på mandag at udpege den totalentreprenør, der skal stå i spidsen for nyt skolebyggeri til cirka 13 millioner kroner på Finderupvej i Høng.

Det drejer sig om opførelsen af 40 elevværelser, skriver dagbladet Nordvestnyt.

Baggrunden for beslutningen handler blandt andet om, at skolen er vokset fra 75 til 125 elever.

- Vi har faktisk ikke nogen præcis forklaring på, hvorfor tilslutningen til uddannelserne nærmest eksploderer i øjeblikket, men vi glæder os naturligvis over den meget betydelige interesse, siger Landbrugsskolen Sjællands forstander, Karl-Åge Hornshøj Poulsen, Høng.

Landbrugsskolen Sjælland tilfører med byggeri af 40 nye elevværelser reelt 20 ekstra værelser til unge studerende i Høng.

- Vi fjerner samtidig pavilloner, som i dag huser 20 studerende, så nettoresultatet er 20 ekstra værelser, siger Karl-Åge Hornshøj Poulsen, til dagbladet Nordvestnyt.

Byggeriet skal opgøres på en del af landbrugsskolens område på Finderupvej, der ligger nærmest forstanderens bolig.

- Det første hold eux-studerende skal fra 10. juni ud i praktik i syv en halv måned. Vi forventer, at de nye værelser står klar, når de unge vender tilbage til skolen, siger Karl-Åge Hornshøj Poulsen.

RB

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App