Elev: Erhvervsskoler optager for mange

Steven Borchardt vil være mekaniker, men kan ikke finde en praktikplads. Han forstår ikke, hvorfor erhvervsskolerne prøver at lokke flere unge ind på skolerne

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I en alder af 23 år er Steven Borchardt lige begyndt på gymnasiet.

- Det er lidt anderledes at være så gammel som jeg er og starte, hvor de er så unge, siger Steven Borchardt, som går i 1.x på Nykøbing Katedralskole i Nykøbing Falster.

Søgte og søgte.. og søgte

De sidste to år har Steven Borchardt ellers forfulgt sin drøm om at uddanne sig til automekaniker og siden autoteknolog.

Først tog han grundforløbet på erhvervsskolen CELF i Nykøbing Falster, men da han bagefter skulle finde en praktikplads på et værksted, brast drømmen.

- Jeg søgte i over et halvt år, men ingen havde noget at tilbyde, fortæller den 23-årige gymnasieelev.

Derfor forstår han ikke politikernes snak om, at flere unge bør tage en erhvervsuddannelse.

- Jeg synes, der er al for mange, der begynder på erhvervsuddannelserne, når der er så få praktikpladser at få, siger Steven Borchardt

I 2011 blev 812 elever færdige med grundforløbet på CELF. 10 måneder efter var det kun 45 procent af dem, der havde en praktikplads.

CELF: Minister vil have kloge hænder

I tirsdags holdt skolen alligevel charmeoffensiv overfor 1700 folkeskoleelever i håbet om at få flere ind på uddannelserne.

Hvorfor gør I det, når det næsten er halvdelen, der ikke kan gøre deres uddannelse færdig, fordi de ikke kan få en praktikplads?

- Det var 6.klasser, der var her. Inden de er færdige med folkeskolen og eventuelt færdige med en erhvervsuddannelse, må vi forestille os, at arbejdsmarkedet har ændret sig, men du kan godt have ret i, at hvis vi kigger på mulighederne for at få en praktikplads i dag, så er det selvfølgelig en udfordring, fordi det kniber med at skaffe praktikpladser til vores elever, siger Peter Bondo, som er elevchef på CELF.

Men hvorfor laver I så em charmeoffensiv, der skal lokke flere unge ind på jeres uddannelser?

- Vi er jo underlaget en politisk agenda om, at 95 procent af en ungdomsårgang skal have en uddannelse, og i øjeblikket blæser vindene jo i den retning, at undervisningsministeren siger, at flere skal tage en erhvervsuddannelse, fordi vi ikke kan nøjes med at uddanne kloge hoveder, vi skal også uddanne kloge hænder, siger Peter Bondo til TV2 ØST.


Nyhedsoverblik