Eksperter vil melde Wichmann-sag til politiet

Sagen om matchfixing mod FC Vestsjælland-profilen Kristoffer Wichmann bør ende hos politiet mener juridiske eksperter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kristoffer Wichmann har allerede fået seks måneders karantæne fra al fodbold for at spille på sin egen kamp, men han bør også meldes til politiet.

Det mener Jens Evald, juraprofessor og tidligere formand for Anti Doping Danmark, for det er vigtigt at få afprøvet FC Vestsjælland-spillerens sag om matchfixing ved en domstol.

- Det er helt op til DBU at afgøre, men det ville være en god idé at få prøvet sagen ved domstolene. Simpelthen for at se hvor meget der skal til, før man bliver straffet i denne her type sag, som er forholdsvis ny herhjemme, siger Evald til Jyllands-Posten.

Sporten skal holdes fri

Wichmann har anket afgørelsen til Dansk Boldspil-Unions (DBU) appeludvalg, umiddelbart efter at DBU's disciplinærudvalg offentliggjorde dommen for en uge siden.

Evald mener, at sagen også skal prøves ved en domstol, så det ikke kun er sportens interne organer, der tager stilling til matchfixing-sagen.

- Hvis man skal komme matchfixing til livs, er man nødt til at have det offentlige retssystem med sig, for det er her, de hårde straffe falder.

- Det virker ekstra afskrækkende og kan afholde nogle mennesker fra at lade sig friste, siger Jens Evald.

Afgørelse får ros

Jens Bertel Rasmussen, advokat og tidligere formand for DBU's disciplinærudvalg, anerkender dommen fra fodboldforbundet.

- DBU har fundet, at der er beviser for matchfixing til stede, og det synes jeg bestemt ikke, at man kan bebrejde dem for.

- Efter danske regler er det også en ganske hård straf, men det mener jeg også, at det bør være, siger Rasmussen.

Kommunikationschef i DBU, Lars Berendt, fortæller, at unionen overvejer at prøve Wichmann-sagen ved en domstol.

- Det kan af principielle årsager være hensigtsmæssigt at få sagen prøvet både i vores eget appelsystem og ved en ekstern, civilretslig domstol, mener Berendt.

/ritzau/


Nyhedsoverblik