Eksklusiv burger med ovnbagte kartofler (25. februar)

Det seneste magasin hvor Mads Gudiksen får gode køkkenråd fra husholdningslærer Kim Petersen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

* 600 g durumhvedemel
* 3-4 dl lunt vand
* 2 tsk. salt
* ½ dl olivenolie
* ½ pakke gær
* 400 g hakket oksekød 10% samt 100 g fint revet gulerod
* 1 avocado i skiver
* ½ løg i ringe
* 1 aubergine i 4 tykke skiver
* 1 squash i 4 tykke skiver
* 1 mild grøn chili
* 50 g mayonnaise og 2 dl creme fraiche 18%
* 1 dl hakket persille
* 1 kg kartofler

Fremgangsmetode:

1.       Ælt mel, olie, gær og salt til en smidig dej og lad den hæve 1 time.

2.       vask kartoflerne og vend dem i olivenolie og salt, inden de ovnbages i ca. 1 time ved 180 grader.

3.       vend auberginerne og squash i olie og bag dem samtidig med kartoflerne, de skal vendes et par gange under bagningen.

4.       Efter brødet har hævet formes 4 burgerboller som pensles med mælk og strøgs med durummel for at fremhæve brødets oprindelse. Bollerne bages i samme ovn som kartoflerne i 20 min.

5.       Ælt kødet sammen med gulerødderne og form farsen til bøffer. Steg i olie og smør så de er rosa i midten, i mens bøfferne steger klargøres avocado, salat, chili og løg til burgeren.

6.       bland mayonnaise og cremefraiche sammen med persille, smag til med salt og peber.

7.       Når brødet er afkølet samles burgeren efter smag.

8.       Anret tallerken med burger og kartofler samt en lille skål med dressing

9.       Server og nyd...

Ingredienser


Nyhedsoverblik