Dyrt at få lavet kloak

Foto: TV ØST

Tusindvis af husejere her i landsdelen skal i de kommende år kobles på de kommunale kloaksystemer. Og det er dyrt - så dyrt, at flere borgere frygter, at de må gå fra hus og hjem.

Det koster mange penge at blive koblet til kommunernes kloaksystemer. Bent Hansen er en af de borgere, som snart skal til lommerne i forbindelse med de kommende udgifter af kloakering.

I dag har Bent Hansen en trixtank, som leder spildevandet ud på markerne og bliver tømt en gang årligt. Men inden 2020 skal det være lavet om til kloak. Prisen bliver omkring 75.000 kroner - penge han ikke har.

Der er et lovkrav om, at alle, der modtager en eller anden form for pension, skal kunne låne penge hos kommunen mod pant i friværdien i ejendommen. Men selvom Bent Hansen er førtidspensionist, kan han ikke låne de penge, da der ikke er nogen friværdi i huset. I yderste konsekvens, frygter han at skulle sælge sit hus.

- Til den tid er jeg folkepensionist, så bliver der jo ikke ret meget at gøre godt med. Så jeg ved faktisk ikke, hvad jeg skal gøre, siger Bent Hansen.

02:00 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App