Drone skal landopmåle

Foto: TV ØST

Bliv ikke forskrækket, hvis der pludselig hænger noget fra fremtiden over dit hoved. Det er bare en drone, der tager billeder, og dem kommer vi – ifølge ejermanden - til at se meget mere til.

Den ligner dyrt voksenlegetøj, og det er det på en måde også.

Ja, det kan man jo godt sige, det er ihvertfald dyrt, men det er også en forretning, siger Tim Pedersen, der ejer dronen, i dag til TV2 Øst.

Det startede da også med at Tim Pedersen fik en model helikopter. Så blev han Danmarksmester i at flyve den, og nu har han så en drone.

Dronen kan både tage video og stillfotos, og Tim Pedersen er både dronepilot, fotograf og ejer af firmalet Birdeye. Lige nu eksperimenterer han sammen med virksomheden Landinspektørfirmaet Skel.dk med at lave landopmålinger, hvor kort og målebånd er skiftet ud med dronen.

- Normalt gør man jo det, at man måler op med målebånd og kort. Hver en grav på en kirkegård f.eks. Forestil dig, hvis de kunne klare det med et godt billede og en computer, siger Tim Pedersen.

Lige nu findes der kun 2 droner i hele landet, den ene bor i Jylland, den anden i Tølløse. Prisen på en drone ligger på omkring 130.000 kroner.

 

01:34 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App