Drivhuset er i alvorlig gebyrklemme

Foto: TV ØST

En stigning på over 4000 procent i affaldsgebyr kan lukke butik.

En stigning på over 4000 procent i affaldsgebyr kan komme til af betyde enden på Susanne Christiansens blomsterbutik Drivhuset i Høm. Hun skal hver dag til genbrugsstationen med kassevis af blomsteraffald. Det koster nu mindst 60.000 kroner om året mod 1400 kroner hidtil, skriver DAGBLADET Ringsted.

Stigningen skyldes de nye erhvervsaffaldsgebyrer, som et flertal i Ringsteds byråd vedtog mandag aften. Gebyrerne betyder, at erhvervsdrivende nu skal betale 189,25 kroner inklusive moms, hver gang de benytter genbrugsstationen.

- 90 procent af mit affald er letfordærveligt blomsteraffald. Det sidste er pap og plastik, forklarer hun.

Hun gik til byrådsmødet mandag for at forklare problemstillingen, der kun blev hørt af Dansk Folkeparti og De Konservative. Flere af de øvrige mente, at hun bare kan samle til bunke og nøjes med at aflevere affald et par gange om ugen.

- Netop fordi, det er letfordærveligt affald, vil det give stor risiko for rotter og skabe lugtgener for naboerne, hvis jeg samler i bunker. Flere kunder har spurgt, hvorfor jeg ikke bare fylder mit personales biler og lader dem køre på genbrugsstationen med »privat« affald. Men det er jo ulovligt. Hvorfor skal jeg til at være kriminel på grund af en fordyrende og alt for bureaukratisk ordning, siger Susanne Christiansen til DAGBLADET Ringsted.

Hun har tirsdag fyret en ansat i flexjob, to fuldtidsansattes stillinger, har hun ikke besluttet sig endelig for endnu.

Desuden må hun stoppe sociale støtteprojekter for handicappede brugere af værkstedet Regnbuen, samt elever fra sprogskolen.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App