Drenge slipper efter alt at dømme efter millionbrand

Foto: TV ØST

De drenge, som var skyld i at et boligkompleks i Næstved brændte ned i lørdags slipper efter alt at dømme for at måtte betale erstatning.

To 13-årige drenge var i lørdag skyld i, at et boligkompleks på Skostjernevej i Næstved blev raseret af en brand. Bygningen blev totalskadet, men de to drenge - og deres familier - kan formentlig ånde lettet op, skriver Sjællandske.

Den leg med fyrværkeri, som tændte ild i nogle aviser og endte i branden er ikke nok til at deres forældre kan blive stillet til regnskab for sønnernes drengestreger, vurderer en ekspert i forvaltningsret.

- Forældrene er først erstatningsansvarlige, hvis det kan påvises, at de ikke har holdt ordentligt øje med deres børn. Hvis de kunne have forhindret branden. De skal have vidst, at deres drenge gik omkring med en pose fyrværkeri og skød det af på en uansvarlig måde, siger Henrik Lando, der er ekspert i økonomi og erstatningsret ved Handelshøjskolen i København til avisen.

Det ummidelbare skøn er, at der ved branden blev ødelagt for et tocifret millionbeløb. Flere familier har mistet deres ejendele, og fire familier er blevet genhuset på et hotel i Næstved.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App