Drabstiltalt var gode venner med sin bror

Foto: TV ØST

Naboer hørte tumult samme aften som voldsomt drab. Men den dræbtes tiltalte bror afviser et mellemværende.

Selv om naboer hørte tumult, skud og den nu afdøde Peter Richter Andersen råbe sin brors navn, afviser den dræbtes tiltalte lillebror, at de to brødre havde et økonomisk mellemværende, som kunne være motiv til drabet.

- Vi var gode venner. Men han kunne godt være belærende, forklarer JRA på sagens første retsdag ved Retten i Næstved.

- Jeg skyldte ham 300 kroner, som jeg lånte, da jeg skulle se Pamela Anderson. Men det var fikset, siger den 43-årige mand, der er iført gråt jakkesæt og hvid skjorte.

JRA fortæller dog, at han havde mistet nogle stilladsfødder, som han havde forsøgt at få tilbage i flere år. Ifølge JRA vidste Peter Richter Andersen med stor sandsynlighed, hvem der havde dem.

- Jeg sagde til ham, at jeg ville melde dem stjålet, men så farede han op og sagde, at det skulle jeg ikke. Så smed han sin pung over til mig, som om det kunne klare det, siger han.

Samme pung fandt politiet på JRA's bopæl nærmest gennemvædet af blod.

JRA har forklaret i retten, at han og hans far var på gerningsstedet dagen efter drabet, inden politiet ankom.

- Vi troede, at alle kødstumperne stammede fra et dyr, som min bror havde skudt. Det ville vi rydde op efter. Jeg tabte Peters pung ned i nogle indvolde, og det er der, blodet stammer fra, siger han.

Begge brødre har delebørn, hvilket efter JRA's udsagn var anledning til mange telefonsamtaler. Blandt andet på drabsdagen.

- Vi savnede vores børn. Og vi havde en lang telefonsamtale der på dagen. Jeg besøgte ham senere på dagen og fik et par whiskey-sjusser. Men vi skændtes ikke. Vi diskuterede om de stilladsfødder, men der var ikke decideret dårlig stemning, siger han.

Den tiltaltes forklaringer i retten er usammenhængende, og den 43-årige mand påpeger flere gange, at han er psykisk syg.

- I må meget undskylde, men jeg har brugt 272 dage på at fortrænge det her. Jeg er på psykotisk medicin, siger han.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App