Dom kan lette vej for vindmøller

En dom ved Højesteret vil gøre det nemmere at få tilladelse til at rejse meget høje vindmøller op i Danmark, vurderer advokat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Danmarks miljølovgivning er en ringe beskyttelse for miljøet og for de mennesker, som kæmper mod vindmøller i baghaven.

Det mener advokat Per Overbeck, som repræsenterer borgergrupper mod vindmøller flere steder i landet, blandt andet på Lammefjorden, på Lolland og i Odense Fjord, skriver Frederiksborg Amts Avis, onsdag.

Per Overbeck er også advokat for »Beboere for Havvindmøller på Havet«, 32 beboere i Kyndby Huse på Hornsherred, som i flere år har kæmpet mod Dong Energys ønske om at sætte to 150 meter høje havvindmøller op på landjorden.

- Danmarks miljøregler er ikke så sikker en bastion, som vi troede, de var, siger Per Overbeck.

Det er hans konklusion på, at Højesteret i går stadfæstede en landsretsdom fra 2007, hvor Naturklagenævnet var anklaget af Kyndby Huse-beboerne for mangelfuld sagsbehandling af Dong Energys ansøgning om at sætte de to test-møller op. Østre Landsret frikendte Naturklagenævnet, og i går gjorde landets højeste ret det samme.

- Det er en ganske alvorlig dom, vi har fået i dag. Ikke bare for mine klienter, men for miljø- og naturbeskyttelsen i hele landet. Højesteret har ikke været enige med os i, at miljøreglerne skulle være overholdt bedre. Så dommen kommer til at betyde meget for naboerne til kommende vindmølleprojekter, siger Per Overbeck.

Det er første gang, Højesteret behandler sådan en sag, og Per Overbeck mener, at dommen fremover vil gøre det lettere at få tilladelse til at rejse meget høje vindmøller i Danmark, også vindmøller, der er endnu højere end de to, Dong indtil for et halvt år siden ville sætte op ved Kyndby Huse.

- Det her vil helt klart gøre det lettere at sætte møller op. For reglerne skal ikke tages så tungt, siger Per Overbeck.


Nyhedsoverblik