Dømt for at skjule rockeres våben

Foto: TV ØST

Stort våbenlager skjult på loftet af forladt hus koster lang fængselsstraf til rockernes hjælper.

Den forkerte omgangskreds kan komme til at koste dyrt. Så en 45-årig mand er nu sendt to år og tre måneder i fængsel for at skjule et våbenlager for rockerne.

Thomas Plannthin Helmer har i retten erkendt, at han kender folk fra miljøet omkring Hells Angels, og at han modstræbende skjulte våbnene på vegne af et nu forhenværende medlem af AK81.

Han havde tidligere fået tæsk af juniorrockeren og turde ikke sige nej til at skjule våbnene.

En del af dem blev i al hast gemt af vejen samme dag, som Brian Sandberg blev anholdt i forbindelse med politiets store aktion mod HA'erne.

Da den 45-årige blev anholdt af politiet, var han så angst for, hvad det kunne udvikle sig til, at han havde taget en 9 mm pistol fra lageret og puttet den i lommen for at kunne forsvare sig.

Han erkender, at han skjulte de mange våben på loftet af et forladt hus i Charlottenlund. Gemt blandt isoleringen lå fire rifler, fem haglgevær, en revolver og tre salonrifler og en maskinpistol.

Plannthin bliver også dømt for at ligge inde med et større lager af stjålne varer.

 I en container i Hørsholm lå der bunker af tyvekoster. Der var både kameraer, motorsave, PH-lamper og vin for 17.000 kroner, som var stjålet ved indbrud i Klampenborg, Vedbæk og Høng.

Også en violin og en lille gravlåge, begge støbt af bronze, fandt politiet. De var begge stjålet fra gravstederne på kirkegården i Ordrup.

Med dommen stadfæster landsretten byrettens afgørelse.

   

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App