Nyheder fra din hverdag

Døgnrapport for Sydsjællands og Lolland Falsters politi

Uddrag af døgnrapport fra mandag til tirsdag

Oversigt:
Faxe
Guldborgsund
Lolland
Næstved
Slagelse
Sorø
Vordingborg

FAXE
 

Indbrud i en villa
På Lergårdsvej i Fakse opbrød en ukendt gerningsmand en terrassedør, og kom derved ind i villaen. Fra huset stjal han et 42" og et 30" fladskærms-tv, en bærbar-PC med serienr. 105384490383, 2 stk. DVD-afspillere, en motorcykelhjelm og 2 motorcykeldragter. Indbruddet skete mandag mellem kl. 06-00 til kl. 16.05.

 
GULDBORGSUND
 

Butikstyveri
En 13 årig pige stjal mandag kl. 14.25 fra Kvickly chokolade, som blev gemt i ærmet af hendes jakke, da hun passerede kasselinien.

Fører af personbil med euforiserende stoffer i blodet
Politiet eftersatte mandag kl. 14.45 en Peugeot, der blev ført slingrende med høj hastighed ad sydmotorvejen. Bilen blev bragt til standsning på Østre Landevej i Maribo, og der blev anholdt 2 personer, idet der bilen blev fundet tyvekoster, narkotiske stoffer og våben. Føreren, der ikke havde førerret, fik udtaget blodprøve. Politiet arbejder fortsat med sagen.

Indbrud i en villa
Fra et hus under istandsættelse beliggende Gundslevmaglevej i Eskilstrup, blev der mandag i dagtimerne stjålet en bærbar pc med tilhørende printer.
 
LOLLAND
 

Brandstiftelse
Mandag formiddag kl. 09.45 blev der opdaget en brand på pigetoilettet på 1. sal i Møllemarksskolen i Nakskov. Branden viste sig at være påsat i nogle papirhåndklæder med kraftig skade på pigetoilettet til følge. Senere blev der opdaget et tilrettelagt bål i skolens kælder. Skolens beredskabsplan fungerede perfekt. Alle elever var hurtigt ude af skolebygningen, hvorefter der blev holdt mandtal. 6-7 personer, der havde været udsat for røg, blev behandlet med ilt, men der var ikke behov for hospitalsindlæggelse. Politiet afhørte i forbindelse med branden et par mindreårige børn.

Overtrædelse af færdselsloven.
Grænsepolitiafdelingen afviste mandag 2 biler, der var forsynet med tyske prøvenummerplader, der ikke kan anvendes i Danmark, de blev sendt retur til Tyskland og vejledt.

Overtrædelse af våbenloven
Grænsepolitiafdelingen udtog en bil til kontrol, der ved undersøgelsen havde gemt en CS Gasspray i handskerummet. Føreren blev sigtet for overtrædelse af våbenloven. 

 
NÆSTVED
 

Færdselsuheld
Mandag morgen kl. 08.30 skete der et færdselsuheld på Kalbyrisvej i Næstved. En billist kørte ad Kalbyrisvej mod vest i Kalbyrisskoven, da bilisten i forbindelse med en modkørende bil trak ud i vejens højre side, mistede vedkommende herredømmet over bilen, der snurrede rundt og kørte tværs over vejen, hvor den endte i grøften.  Bilisten blev bragt til undersøgelse på Næstved Sygehus, men virkede umiddelbart uskadt.

Røveri
Søndag nat før kl. 02.00 blev to 19-årige mænd udsat for et røverisk overfald i gården bag en kineserrestaurant i Jernbanegade i Næstved. En flok på 4-5 personer af anden etnisk herkomst rettede i gården henvendelse til de to unge mænd og afkrævede dem penge og mobiltelefoner. Da de unge mænd angiveligt ikke var i besiddelse af penge eller mobiltelefoner tildelte en fra gruppen den ene unge mand et knytnæveslag i ansigtet, så han faldt om. Overfaldsmanden knælede ned ved siden af den faldne og fratog denne hans dyre armbåndsur af mærket Breitling, hvorefter flokken undløb fra stedet. Gerningsmændene var iklædt mørkt tøj og hættetrøjer. Den ene gerningsmand havde et rødt logo på trøjen.

Indbrud i institution
Der blev begået indbrud på i en institution Slagelsevej i Næstved fredag kl. 17.00 til mandag kl. 08.00, hvor en ukendt gerningsmand formentlig med koben har opbrudt et vindue. Fra stedet blev stjålet en projektor, 25-30 DVD'er, spiritus, slik og sodavand. Spor sikret på stedet.

Indbrud i en villa
En beboer på Kaj Munks Vej i Næstved blev mandag kl. 22.00 vækket, det en indbrudstyv lyste pgl. i ansigtet med en lommelygte. Tyven var kommet ind ved at foretage indbrud af via en vindue, og fra stedet havde han nået at stjæle et strømkabel til et TV. Tyven forlod stedet, da han blev opdaget, og kunne ikke beskrives grundet mørket.

 
SLAGELSE
 

Indbrud
I  weekenden blev der ved et indbrud i en ejendom på Slagelse Landevej i Hulby stjålet flere motorsave og hækkeklippere.

Indbrud i forretning
Søndag aften eller natten til mandag knuste ukendte personer en rude i en forretning på Havnegade i Korsør og stjal ved indrækning en billedfremviser.

Brandundersøgelse
Mandag kl. 17.05 opstod der brand i 6-7 skrotbiler placeret Kalundborgvej hos Ravnskjær Autoophug. Der var ingen fare for personer eller bygninger.

Tyveri fra varebil
På Geddesøparken i Korsør fik en varebil mandag aften forøvet hærværk på sin bil, ligesom det blev stjålet en Nilfisk støvsuger og en kabeltromle.

Indbrud i en villa

På Drøsselbjergvej i Slagelse har ukendt gerningsmand ved aflistning af vindue foretaget indbrud, og fra stedet stjålet kontanter, sølvbestik og værktøj.

Ild i lastbil
På Vestmotorvejen ved stop 39 opstod der i dag kl. 06.29 ild i en tankbil, hvorved motorvejen blev spærret i flere timer. Chaufføren blev i ambulance ca. kl. 0800 indbragt til sygehuset, idet han følte sig utilpas efter røgen fra lastbilen.  
 
SORØ
 
Indbrud i en villa
På Stokholtsvej i Fjenneslev har ukendt gerningsmand fra søndag kl. 20.30 til mandag kl. 13.25 opbrudt hoveddør med et koben. I huset blev alt gennemrodet og der blev stjålet fjernsyn et stereoanlæg og en bærbar-PC.

 
 
VORDINGBORG

Brandundersøgelse
Mandag morgen kl. 06.23 indløb der til politiets vagtcentral i Næstved anmeldelse om ildløs i en lejlighed i Kirsebærplantagen i Vordingborg. En politipatrulje blev sendt til stedet tillige med en ambulance. Ved politiets ankomst til brandstedet kl. 06.30 bemærkedes en kraftig røgudvikling fra lejligheden via den åbentstående hoveddør. I entreen stod en mand, der forsøgte at slæbe sin 74-årige mor ud af den brændende og røgfyldte lejlighed. Den 50-årige søn og redningsmand vågnede ved, at soveværelses var fyldt med røg. Han skyndte sig op og ind i stuen, hvor han fandt sin mor liggende på gulvet mellem to lænestole, der stod i lys lue. Han greb resolut fat i moderen og trak hende mod lejlighedens udgang, men da han kom ud i entreen blev han pludselig svimmel. I det samme ankom politiet, der hjalp moderen det sidste stykke ud i det fri. Hun blev i ambulancen kørt til Rigshospitalet, hvor hun blev anbragt i et trykkammer. Brandens opståen skyldes formentlig rygning. 

Tyveri
I afvigte weekend blev der stjålet en grå 15 HK påhængsmotor af mærket Mariner, serie nr. OP103052, model nr. MAR7015201KB, årgang 2001, fra en båd, der stod på en trailer i en carport på Østermarkgade i Østermark.

Indbrud
I weekenden blev der ved et indbrud i et udhus på Svanegårdsvej i Præstø stjålet en gul havetraktor af mærket Partner Electrolux og en grøn knallert af mærket Puch Maxi.

Spirituskørsel
En 63 årig mand blev mandag kl..13.53 stoppet som fører af en personbil på Katedralvej i Stege, selv om han havde indtaget spiritus ud over det tilladte. Han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve. 

Tyveri fra lomme
En ældre mand blev mandag k. 15.30 udsat for tyveri, da han var på indkøb i Præstø. Fra hans lomme stjal en ukendt gerningsmand en pung, istemplet med guldtryk "Helsingør Kommune". Pungen indeholdt personlige papirer samt ca. 2.000,- kr.  
 

Tip os Har du et godt tip?