Dødssyg svigtes af kommunen

En dødssyg kvinde fra Stenlille kan ikke blive udskrevet fra sygehuset pga. sygeplejerskernes strejke i hjemmeplejen. Men det er bare en dårlig undskyldning, mener patientforeningen, man tørrer problemerne af på strejken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Susanne Scharbau Møller har ikke ret meget tid at nyde derhjemme.

- Jeg har 5-6 timer eller sådan noget, siger Susanne Scharbau Møller.

De resterende 18 timer må hun bruge på transport og på Holbæk sygehus, for Sorøs hjemmehjælp ikke vil hjælpe hende med at få mad gennem en slange i løbet af natten, som hun har brug for.

- Det betyder alt for mig, hvis bare jeg kunne tingene herhjemme i stedet for at være på sygehuset, siger Susanne Scharbau Møller.

Susanne har mavekræft og var klar til at blive udskrevet fra sygehuset for 18 dage siden, men akutberedskabet i Sorø har afvist hende.  

- Hvis man er blevet opereret for en uhelbredelig kræftsygdom og får at vide, at man har kort tid at leve i, så kan det vel ikke blive mere akut, siger hendes mand Steen Møller.

Næstformanden for Patientforeningen genkender parrets frustration. På tre uger har han fået 198 opringninger fra patienter i knibe i Region Sjælland. Det er 50% flere end gennemsnittet i de øvrige regioner.

- Nu dækker man sig ind i konflikten og siger, det er den, der er skyld i det og det er ikke korrekt. Det er blevet forværret, ja, men det er ikke korrekt, at det er konflikten, der er skyld i det, siger Villy O. Kristensen, næstformand for Patientforeningen.

Der er stor forskel på kommunernes akutberedskab. Susanne og Steen har sommerhus i Kalundborg og her kan kommunen godt hjælpe dem, men kun med den intravenøse mad om natten. De skal køre tilbage til Stenlille for at få den daglige pleje.

- Hvorfor mener I ikke, at I bør indgå i den her konflikt? Jeg har fuld forståelse for, at sygeplejerskerne skal have mere i løn, jeg synes bare, det er de forkerte, man tager som gidsel i det her, siger Steen Møller.

Efter 7 ugers strejke, mener Patientforeningen nu, det er på høje tid, at kommunerne får sat et stop for sygeplejerskernes strejke.

- Hensynet til den enkelte borger og deres rettigheder bør tælle højere end en konflikt og derfor støtter vi, at man går ind og laver et politisk indgreb nu, siger Villy O. Kristensen, næstformand for Patientforeningen.

For Steen og Susanne Møller handler det ikke længere om rettigheder, men om at de sidste kræfter bliver brugt til det rigtige.

- Da jeg var rask eller før jeg blev opereret, der gik jeg meget i haven og det føler jeg ikke, at jeg kan nu, siger Susanne Scharbau Møller.

Formanden for sundhedsudvalget i Sorø kommune ønskede ikke at udtale sig, men siger, at kommunen vil tage sagen op med parret på tirsdag.


Nyhedsoverblik