Døde aborrer i Susåen

En større mængde døde aborrer ligger i Susåens vandkant ved Ladby. 29 større aborrer og 10 helt små. Det er usikkert, hvad de er døde af, skriver Sjællandske.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Palle Myssen der er biolog i Næstved Kommune mener, at det under alle omstændigheder ikke er noget problem. Han forklarer, at det er et naturfænomen, der ofte forekommer i sommerperioderne.

Når det er varmt og solen skinner vokser vandplanterne meget og laver også ilt, forklarer Palle Myssen. Men om natten restituerer de og trækker ilten ud af vandet og så dør de fisk, som er mest følsomme overfor et lavt iltindhold i vandet. Det er typisk aborrer og ørred.

- Man kan se at gællerne er spilet ud. De er døde af iltmangel. Sandsynligvis om natten. Aborrer kræver lidt mere ilt i vandet end skaller og brasen. Det er et naturfænomen som forekommer jævnligt, siger Palle Myssen, der arbejder i afdelingen for Natur og Vand i Næstved Kommune.

Kurt Thomas Jensen der er havbiolog på Aarhus Universitet er noget tvivlende over for forklaringen om vandplanterne. Han siger, at der i så fald skulle være tale om meget stillestående vand med dårlig gennemstrømning. Som i en sø. Og en meget kraftigt vegetation af vandplanter. Det er der ikke i Susåen, skriver Sjællandske.


Nyhedsoverblik