Død over omstridt medieskat

Regeringen og Enhedslisten vil fredag vinke farvel til den omdiskuterede multimedieskat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter flere dages forhandlinger er det lykkedes regeringen og Enhedslisten at finde en model for at afskaffe den omstridte multimedieskat, som alle parter kan acceptere. Det erfarer Politiken fra flere kilder med kendskab til forhandlingerne.

Det forventes, at forhandlingsparterne over middag fredag vil fremlægge den samlede skatte- og afgiftsdel af finansloven, hvori afskaffelsen af multimedieskatten altså indgår.

I stedet for multimedieskatten genindføres den gamle ordning, hvor man bliver beskattet, hvis man får stillet fri telefon til rådighed af sin arbejdsgiver.

Dog med den justering, at den rabat, der gives, hvis begge ægtefæller i en husstand betaler skatten, bibeholdes. Ellers kunne det rent faktisk være blevet dyrere for nogle familier at gå tilbage til den gamle ordning.

Samtidig sænkes beløbsgrænsen fra 3000 kroner til 2500 kroner, skriver Politiken.

Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, mener, at de nye afgifter er værre end den skat, de erstatter.

- Det bliver en række af de afgifter, der hæmmer Danmarks konkurrenceevne, og som gør det dyrere at være dansker, siger han til avisen.

Torsten Schack Pedersen tilføjer, at gensynet med den gamle beskatning også er et gensyn med de gammelkendte problemer.

Eksempelvis hvordan man har tænkt sig at definere den bagatelgrænse, der betyder, at en arbejdstelefon kan være skattefri, hvis den kun bruges privat en gang imellem.

- Nu starter man forfra i forhold til at finde ud af, hvad der er op og ned. Hvad er afgrænsningen? Hvad gælder, og hvad gælder ikke? Og det var i hvert fald ikke til at få klare svar på, siger han.

/ritzau/


Nyhedsoverblik