Død håndboldspiller skal obduceres

Foto: TV ØST

Læger skal undersøge, hvorfor Ribe-Esbjerg-spilleren Lars Olsen, der søndag faldt om på håndboldbanen, døde.

Søndag blev den danske 1. division i håndbold ramt af en stor tragedie, da Ribe-Esbjerg-spilleren Lars Olsen 13 minutter før slutfløjtet faldt om på banen og døde.

Nu skal læger skabe klarhed omkring, hvorfor den kun 23-årige håndboldspiller pludseligt døde.

- Familien har besluttet, at Lars skal obduceres. Det er selvfølgelig vigtigt at finde ud af, om der har været noget, som de andre søskende også kunne gå rundt med i kroppen, siger Sune Agerschou, der er sportschef i Ribe-Esbjerg HH.

Lars Olsen blev under kampen skiftet ud efter en hård tackling, men kom på banen igen, hvorefter han pludseligt faldt til jorden. Han blev hurtigt tilset af sygeplejersker og en fysioterapeut, som gav ham hjertemassage.

Kort tid efter blev han erklæret død på hospitalet i Nykøbing Falster.

Dødsfaldet chokerer Sune Agerschou, som ikke tidligere havde set symptomer på, at Lars Olsen skulle fejle noget.

- Der har ikke på noget tidspunkt været noget, der kunne indikere, at han havde noget, som ikke var i orden. Det fortæller hans familie også.

- Han var en af de allerdygtigste også konditionsmæssigt, og der var intet, der tydede på, at der var noget i vejen. Heller ikke under kampen, forklarer Sune Agerschou.

Lars Olsens tvillingbror spiller venstrefløj på Ribe-Esbjerg-holdet, og hvis obduktionen viser, at der er tale om en hjertefejl, er der risiko for, at han også har problemer med hjertet.

- Hvis de er enæggede tvillinger, har de fuldstændigt ens arvemateriale, og så må man formode, at de kommer til at lide af de samme sygdomme, fortæller læge Bo Gregers Winkel, som arbejder med at undersøge genetiske årsager til uventet hjertedød.

- Hvis de ikke er enæggede, er der ved de fleste hjertesygdomme 50 procents sandsynlighed for, at broderen har det, forklarer Bo Gregers Winkel.

Ribe-Esbjerg har aflyst sin kommende kamp i 1. division på grund af dødsfaldet.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App