Dobbelt World Cup bronze til Sorø

I stegende hede på Skanderborgsøerne erobrede Sorø-roeren Adam Spliid og hans makker René Poulsen fra Maribo bronze ved World Cup stævnet i marathon, der blev afviklet i Skanderborg i weekenden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter 2 timer og 25 sekunders roning over 33 kilometer skilte sølle to sekunder danskerne fra guldmedaljen.

Tre både kom samlet i mål, hvor det blev til et tæt spurtopgør, og kun et målfoto kunne afgøre, om den danske båd skulle have sølv eller bronze. Men målfotoet viste, at det var de to spanske mandskaber, der tog sig af de første placeringer.

- Det var et rigtig godt løb, og vi er selvfølgelig meget glade for præstationen og medaljen her på hjemmebane i Danmark, fortæller Adam Spliid.

Selv om resultatet ved World Cup-stævnet i weekenden var imponerende, bliver der formentlig kun få marathonstævner på programmet resten af sæsonen for Sorø-roeren.

- Vores fokus i denne sæson ligger fortsat på kortbanedistancen 1.000 meter, hvor der er både U23 EM, EM og VM i de kommende måneder, siger Adam Spliid.

På de korte sprinterdistancer ror Adam Spliid sammen med makkeren Lasse Nielsen fra Gladsaxe, og her arbejder parret på en mulig OL-kvalifikation i år eller til næste år.

Ved World Cup stævnet i weekenden blev det til endnu en flot bronzemedalje til Sorø.

Juniorlandsholdsroeren Martin Larsen og de øvrige danske juniorroere var nemlig suveræne på hjemmebanen i Danmark, og tog sig af alle 3 medaljer.

Martin Larsen sikrede sig her World Cup bronzen og brugte 1 time og 47 sekunder for de knap 24 kilometer. Sorø-roeren var her 26 sekunder efter vinderen Emil Stær fra Silkeborg.

Næste store opgave for Sorø-roerne bliver deltagelsen i de danske mesterskaber på kortbane, der afvikles om knap 3 uger i Århus.