Direktør nægtes udrejse fra Kina

Foto: TV ØST

I 40 dage har direktørstolen stået tom i familievirksomheden Berrifine i Ringsted. Direktør Jørgen Stølager bliver nægtet udrejse fra Kina. I denne uge håber han på at kunne fremlægge sin sag for handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr.

Siden den 12. januar har direktør Jørgen Stølager fra Ringsted-virksomheden Berrifine været tilbageholdt af de kinesiske myndigheder. Her opholder han sig på et hotelværelse i det østlige Kina.

Årsagen til tilbageholdelsen er, at der i 2008 har været afholdt en retssag i Kina, hvor Jørgen Stølager var tiltalt. Sagen handler om en maskine til tørring af bær, som Ringsted-virksomheden, der importerer bær og frugt, havde solgt til kineserne. Men Jørgen Stølager mødte aldrig op i retten.

- Jeg blev aldrig informeret eller adviseret om retssagen. De kinesiske myndigheder oplyser bare, at det stod i avisen, og at jeg i øvrigt havde et halvt år til at gøre indsigelse efter dommen, fortæller Jørgen Stølager, direktør, Berrifine i Ringsted - på en skype-forbindelse fra Kina.

Først i januar 2012 blev Jørgen Stølager på en forretningsrejse gjort opmærksom på, at han står noteret for ikke at være mødt op i retssalen. Nu står han til at skulle betale halvanden million danske kroner, inden han kan rejse hjem til Ringsted.

Trods 40 dage alene på et hotelværelse i det østlige Kina, dropper Jørgen Stølager ikke Kina som handelspartner

- Vi skal bestemt ikke dukke os i den her sag. Vi skal videre, men først skal vi bare lige have denne sten ud af skoen, siger han.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App