Det vi har sammen

Direktør nægtes udrejse fra Kina

Foto: TV ØST

I 40 dage har direktørstolen stået tom i familievirksomheden Berrifine i Ringsted. Direktør Jørgen Stølager bliver nægtet udrejse fra Kina. I denne uge håber han på at kunne fremlægge sin sag for handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr.

Siden den 12. januar har direktør Jørgen Stølager fra Ringsted-virksomheden Berrifine været tilbageholdt af de kinesiske myndigheder. Her opholder han sig på et hotelværelse i det østlige Kina.

Årsagen til tilbageholdelsen er, at der i 2008 har været afholdt en retssag i Kina, hvor Jørgen Stølager var tiltalt. Sagen handler om en maskine til tørring af bær, som Ringsted-virksomheden, der importerer bær og frugt, havde solgt til kineserne. Men Jørgen Stølager mødte aldrig op i retten.

- Jeg blev aldrig informeret eller adviseret om retssagen. De kinesiske myndigheder oplyser bare, at det stod i avisen, og at jeg i øvrigt havde et halvt år til at gøre indsigelse efter dommen, fortæller Jørgen Stølager, direktør, Berrifine i Ringsted - på en skype-forbindelse fra Kina.

Først i januar 2012 blev Jørgen Stølager på en forretningsrejse gjort opmærksom på, at han står noteret for ikke at være mødt op i retssalen. Nu står han til at skulle betale halvanden million danske kroner, inden han kan rejse hjem til Ringsted.

Trods 40 dage alene på et hotelværelse i det østlige Kina, dropper Jørgen Stølager ikke Kina som handelspartner

- Vi skal bestemt ikke dukke os i den her sag. Vi skal videre, men først skal vi bare lige have denne sten ud af skoen, siger han.

 

Tip os Har du et godt tip?