Direktør jubler over at have undgået liste

Lis Bentin fra Nykøbing F. Boligselskab er svært tilfreds med, at Lindholm i deres område trods dårlige odds slap for at komme på regeringens nye ghettoliste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

1. oktober er datoen, hvor flere boligselskaber i landet holder vejret. Det er her, regeringen offentliggør sin liste over særligt udsatte boligområder eller i daglig tale ghettolisten. I Nykøbing F. Boligselskab kan de dog ånde lettet op.

Selv om Lindholm, hvor boligselskabet har 1518 beboere, i juni lå til at komme på ghettolisten, så slap området lige nøjagtigt for at komme med.

- Jeg synes, det er rigtigt positivt, at vi ikke er med på den liste, og vi vil sammen med beboerne klappe i vores små hænder over det. Imagemæssigt har det gjort rigtigt ondt på os, at vi tidligere på året så ud til at komme med på ghettolisten, så jeg er rigtig glad for, at det ikke blev tilfældet. Det er jo aldrig sjovt at være dem, de andre ikke vil lege med, siger Lis Bentin, der er direktør i Nykøbing F. Boligselskab.

Lå på grænsen

Listen tæller i alt 40 boligområder mod 33 sidste år. Listen omfatter almene boligområder med mindst 1.000 beboere, der opfylder 3 ud af 5 kriterier, der blandt andet handler om andelen af personer uden arbejde, andelen af personer med en grunduddannelse og andelen af dømte i området.

- Vi lå lige på grænsen til 3 af kriterierne, mens vi for eksempel i forhold til kriminaltet slet ikke er tæt på at være i nærheden af at komme på listen, så jeg tror, det er derfor, vi ikke kom med, siger Lis Bentin.

Ny liste i februar

Listen blev offentliggjort i går den 1. oktober, men Folketinget er allerede klar med en ny, der forventes at træde i kraft 1. februar 2014. Den nye liste er lavet ud fra 5 kriterier mod de 3, der hidtil har været målestokken for at komme på listen, men på den nye liste er Lindholm altså også fortsat ude af billedet.

Derimod er Motalavej i Korsør med på den liste, der udkommer i februar, mens boligområdet ikke er på listen fra 1. oktober i år.

Her kan du se kriterierne for at komme på ghettolisten:

  • Andelen af 18-64 årige uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse overstiger 40 pct. (gennemsnit for de seneste 2 år)
  • Andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande overstiger 50 pct.
  • Antal dømte for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer overstiger 2,70 pct. af beboere på18 år og derover (gennemsnit for de seneste 2 år).
  • Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grunduddannelse (inkl. uoplyst uddannelse), overstiger 50 pct. af samtlige beboere i samme aldersgruppe
  • Den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 15-64 år i området eksklusive uddannelsessøgende er mindre end 55 pct. af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen.

    Kilde: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter


Nyhedsoverblik