DiBa Bank dømt til erstatning

Foto: TV ØST

I en principiel retssag er DiBa Bank A/S fredag blevet dømt til at betale erstatning til en kunde. Stik imod hendes ønsker placerede banken kvindens penge i risikable obligationer.

Østre Landsret har dømt banken med hovedsæde i Næstved til at betale kvinden erstatning på næsten 89.000 kroner, og desuden skal banken af med 125.000 kroner til statskassen i sagsomkostninger.

Forbrugerombudsmanden har varslet en stribe tilsvarende sager mod DiBa Bank, som ikke har villet rette sig efter en afgørelse fra Pengeinstitutankenævnet.

Sagen drejer sig om de såkaldte Scandinotes og Kalvebod obligationer, som har vist sig at være så risikable, at en række almindelige bankkunder er blevet påført tab.

I aftalen med banken bad kvinden udtrykkeligt om investering med lav risiko. Men alligevel handlede DiBa Bank i strid med aftalen.

Banken har hævdet, at kvinden selv burde have grebet ind og kunne have gjort indsigelse, da hun modtog salgsnotaer fra banken.

Men dommerne fastslår, at banken ikke kunne gå ud fra, at kunden løbende ville vurdere risikoen ved de enkelte investeringer eller risikoprofilen for den samlede portefølje af værdipapirer.

Kunden har fået fri proces til at føre retssagen, som Forbrugerombudsmanden er indtrådt i på hendes side.

Investeringerne foregik fra 2004 til 2008.

/ritzau/

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App