Ren mælk i posen (11. maj)

I mere end hundrede år har Fødevarekontrollen sørget for, at vores mælk er frisk og ren. Mads Gudiksen dykker ned i fødevarerkontollens arbejde gennem tiden. Og på Slagelse mejeri ser han, hvordan man kontrollerer mælkens kvalitet i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mælkeflasker er skiftet ud med mælkekartonner. Og stort set alt andet har også ændret sig siden 1961, hvor vores billeder er fra.

Bent Skovdal har siden 1966 været med til at udføre fødevarekontrol på regionenes mejerier. På Arlas mejeri i Slagelse fortæller han, hvordan de tjekkede mælkens kvalitet dengang.

Vi ser, hvordan der i dag tages stikprøver af alle de 35 lastbiler, der ugentligt kommer ind med mælk på Slagelse Mejeri.

Prøverne blev dengang undersøgt på Levnedsmiddelkontrollens kontor i Slagelse, men i dag foregår det hos Fødevareregion Øst i Ringsted. Her snakker Mads Gudiksen blandt andet med laborant Kirsten Saldern Larsen, som har fået sig en noget anderledes arbejdsplads, siden hun startede som elev på Levnedsmiddelkontrollen i 1967.


Nyhedsoverblik