Det tager en måned længere at sælge huset

Foto: TV ØST

Husene i region sjælland ligger stadig længst tid inden de bliver solgt. Men stigningen i salgstider er markant lavere, end i resten af landet.

Til salg-skiltene får i gennemsnit lov til at stå en hel måned længere foran landets villaer og rækkehuse i dag, end de gjorde i februar 2011. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Det betyder, at det i dag i gennemsnit tager 220 dage at få solgt sit hus, mens det for et år siden kun tog 189 dage.

Hos Boligsiden mener kommunikationsdirektør Birgit Daetz, at den længere salgstid er et tegn på, at danskerne er usikre på den økonomiske situation og tænker sig om en ekstra gang, før de tør skrive under på en købsaftale.

- Og så er der nok også rigtig mange, der har holdt sig tilbage, fordi de venter på yderligere prisfald, eller fordi de er bange for ikke at kunne komme af med deres eget hus, siger Birgit Daetz.

På landsplan er salgstiden i gennemsnit steget med 16,8 procent det seneste år, men der er store regionale forskelle.

Region Hovedstaden står for den mest markante stigning på 26,5 procent, mens salgstiden for huse i Region Sjælland kun er steget med 4,9 procent de seneste 12 måneder.

- Boligmarkedet er meget opdelt. Der er en bevægelse ind mod byerne, så det er nemmere at komme af med sin bolig dér. Region Hovedstaden har den laveste salgstid, og derfor har den også mulighed for den største stigning, forklarer Birgit Daetz.

Om der igen vil blive lagt en måned til den gennemsnitlige salgspris næste år, tør Birgit Daetz ikke gætte på. Hun vil dog godt komme med et forsigtigt bud på, at boligmarkedet så småt vil stabilisere sig.

- Der er meget lave boligpriser for tiden, og renten er rigtig lav. Det betyder måske, at der er nogle af de tøvende, der vil slå til, siger hun.

Også salgstiden på ejerlejligheder og fritidshuse er steget det seneste år med henholdsvis 14,6 og 12,5 procent. Det betyder, at det i gennemsnit tager 178 dage at få solgt sin ejerlejlighed og 314 dage at få solgt sit fritidshus.

 

Her er liggetiderne for de forskellige dele af landet. Stigningen i forhold til februar 2011 er vist i parantes:

Region Sjælland: 238 dage (4,9 procent)

Region Syddanmark: 234 dage (18,9 procent)

Region Nordjylland: 224 dage (17,1 procent)

Region Midtjylland: 220 dage (19,2 procent)

Region Hovedstaden: 182 dage (26,5 procent)

Hele landet: 220 dage (16,8 procent)

 

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App