Der skal vand om Næsholm (Video)

De færreste kender til voldstedet Næsholm. Men det bliver der nu lavet om på. Til sommer skal det lille voldanlæg i Odsherred genetableres, så gæster kan få en spadseretur ind i danmarkshistorien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er over hundrede år siden man drænede omkring voldstedet Næsholm, men allerede til sommer er det meningen at søen skal være genskabt. En sti omkring søen og en bro skal give besøgende en oplevelse af fortiden.

Næsholm lå i Odsherred fra 1278 til 1340, hvor det sandsynligvis gik til grunde under voldsomme omstændigheder. I 1935 blev området udgravet og fundene overført til Nationalmuseet.

På sigt håber museumsleder ved Odsherred Kulturhistoriske Museum, Jan Jacobsen, på en ny sikret museumsbygning, så nogle af fundene fra Næsholm kan vende hjem til Odsherred.

Her kan du læse meget mere om Næsholm: Borgruinen Næsholm

Voldstedet Næsholm er højst sandsynlig bygget i år 1278, og var en kongelig fogedborg, der i forbindelse med krigen med holdstenerne blev ødelagt i år 1340. De velbevarede rester giver indtryk af, at det har været et mindre, middelalderligt borganlæg.

Ruinerne af Voldstedet Næsholm ligger i den nu udtørrede Nygård sø. Det borglignende anlæg lå på en holm i en mose, det naturlige afløb fra området blev lukket, for at omgive holmen med vand. En 50 meter lang pælebro forbinder anlægget med land, pælebroen er afsluttet med en vindebro.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090119_naesholm.flv]


Nyhedsoverblik