Demonstration mod lukning af Filadelfia

Foto: TV ØST

Epilepsipatienter og pårørende demonstrerede onsdag mod lukning af epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund.

- Jeg kan ikke se, at der er en ordentlig tilværelse for mig. Jeg bliver ikke rask, og måske ender jeg på førtidspension. Linda Petersen fra Slagelse er en af de mange epilepsipatienter, der i dag demonstrerede imod en lukning af dele af Filadelfia.

Hun har netop i dag fået at vide, at hendes behandlingsforløb på epilepsihospitalet stopper. - Jeg er meget påvirket af det. Jeg var endelig kommet et sted hen, hvor de kunne hjælpe mig med den rette behandling, siger hun i dag til TV2 Øst.

Omkring 300 epilepsipatienter, pårørende og ansatte  samledes i dag klokken 14 foran Regionshuset i Sorø til en demonstration i forsøget på at åbne regionsrådspolitikernes øjne for, at lukningen af behandlingerne på Filadelfia har enorme konsekvenser for patienterne.

Filadelfia er landets eneste af sin slags. Derfor har mange af de nu afviste patienter ikke andre behandlingsmuligheder fremover.

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen (soc.dem.) inviterede demonstranterne indenfor til dialog, og var da også ganske påvirket af mødet med de mange patienter.

- Det er klart. Jeg kan sagtens sætte mig ind i de følelser, de har. Men kan du gøre noget for dem ? Nu skal vi have møde på fredag mellem regionsrådet og bestyrelsen for Filadelfia, og så håber jeg, at vi kan finde en løsning, sagde Steen Bach Nielsen i dag til TV2 Øst.

02:07 Luk video

Læs relaterede artikler her:
Lukninger er Filadelfias egen skyld

Patienter kritiserer nu Filadelfia

Filadelfia er lukningstruet

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App