Danske gidsler har det godt

Familien til de syv danske sejlergidsler fra Kalundborg har været i kontakt med gidslerne og piraterne, det skriver Udenrigsministeriet, onsdag aften

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

De syv danske sejlergidsler - heraf tre børn i alderen 12-16 år - har det efter omstændighederne godt.

Det oplyser Udenrigsminister. Ministeriet har onsdag været i kontakt med både gidsler og de somaliske pirater, der har kapret det danske sejlskib, ING, og taget de syv danske sejlere som gidsler.

- Der har i dag været kontakt med de pirater, der har kapret det danske sejlskib. Der har også været kontakt med de danske gidsler. De har det efter omstændighederne godt, oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Samtidig slås det fast, at det er familien til de danske sejlergidsler, der forhandler med piraterne - det er en opgave som staten ikke tager sig af.

- Et professionelt sikkerhedsfirma bistår uden beregning de pårørende under forhandlingerne med piraterne, oplyser Udenrigsministeriet.

Af hensyn til gidslerne og deres pårørende kan Udenrigsministeriet ikke bidrage med yderligere oplysninger, hedder det i pressemeddelelsen.

De syv sejlere var på vej i Det Indiske Ocean fra Maldiverne mod Suezkanalen, da de torsdag i sidste uge sejlede lige i favnen på somaliske pirater. De nåede at slå alarm til Søværnets Operative Kommando, der kunne konstatere, at de var blevet kapret af pirater.

Først onsdag - seks dage efter kapringen - var der nyt om de danske sejlergidsler.

Samtidig med, at familien forhandler om frigivelse, har Foreningen til Langturssejladsens Fremme iværksat en privat indsamling for at rejse den løsesum, der skal til for at få Kalundborg-familien og de to gaster hjem til Danmark.

Familiens to år lange drømmerejse jorden rundt i egen sejlbåd startede den 1. august 2009 og skulle være afsluttet 1. august i år.

 


Nyhedsoverblik