Danmarks sundeste skoleklasse

Foto: TV ØST

I de næste tre uger står der sundhed og motion på skoleskemaet på en række skoler i regionen. En stor landsdækkende kampagne skal få skolebørn op i gear. Slutresultatet skulle gerne være 140.000 sundere børn.

Det er University College Syddanmark og Arla, som står bag kampagnen Aktiv rundt i Danmark, der skal sætte fokus på børns sundhed. Kampagnen løber over tre uger, og der deltager næsten 140.000 børn.

- Det der sker for øjeblikket er, at de sunde og stærke børn bliver stærkere. De går til endnu mere fodbold og håndbold, mens de inaktive bliver endnu mere inaktive. Det her skulle gerne være med til at samle klasserne omkring et fælles mål, nemlig at man skal være aktiv og spise sundt, forklarer projektleder Jesper Jæger fra Arla Foods.

I løbet af de næste tre uger skal børnene blandt andet sætter krydser i et skema alt efter hvor aktive de er i frikvartererne, hvor mange timer de sover om natten, om de spiser morgenmad og frugt og meget mere. På Marievangsskolen i Slagelse har 2. klasse sat deres første krydser i dag.

- Jeg har sat kryds i den firkant, hvor der står morgenmad og den, hvor der står, jeg har været aktiv i frikvarteret, forklarer Nadwo Abdirisaq, som går i 2.A.

- Det er godt at være aktiv, for så bliver man sund og stærk og sådan, siger Simone Pedersen, 2.A.

Så længe kampagnen løber, skal eleverne notere gennemsnittet af deres krydser på en stor plakat. Når de tre uger er gået, vinder den skoleklasse, som har flest krydser, titlen som årets sundeste skoleklasse.

På Marievangsskolen er det klasselærer Ulla Larsen, som står for at få pulsen op i 2. Klasse og sørge for, at krydserne bliver sat i de rigtige felter.

- Børnene er bevidste om det at bevæge sig, hvad de spiser og deres sengetider. Og så har jeg en fornemmelse af, at de lærer godt, når de har været ude at bevæge sig, siger hun.

02:18 Luk video

Læs mere om kampagnen Aktiv rundt i Danmark her.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App