Danmarks første gruppesøgsmål en realitet

Østre Landsret har godkendt gruppesøgsmålet fra mindretalsaktionærerne i bank Trelleborg. Dermed er Danmarkshistoriens første gruppesøgsmål en realitet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Danmarkshistoriens første gruppesøgsmål er en realitet. Foreningen af Minoritetsaktionærerne i BankTrelleborg er blevet godkendt af Østre Landsret til at føre et gruppesøgsmål mod Fonden for BankTrelleborg, Sydbank og Finanstilsynet.

Foreningens formand, Jan Marcher, glæder sig over Landsrettens kendelse:

- Vi er kisteglade over, at Østre Landsret har sikret vores retssikkerhed ved at give os minoritetsaktionærer muligheden for at føre Danmarks første gruppesøgsmål. Vi mener ikke lovligheden og gyldigheden for tvangsindløsning var til stede og ser frem til at få prøvet dette ved retten - vi har en robust sag og ærligheden på vores side, siger Jan Marcher.

Foreningen af Minoritetsaktionærer har i dag næsten 4000 medlemmer, der har meldt sig ind i protest mod den proces, som blev gennemført i forbindelse med tvangsindløsningen af aktierne og de betydelige tab, som indløsningen påførte aktionærerne.

Ingen af de sagsøgte i sagen har haft indsigelser mod en godkendelse af gruppesøgsmålet.

Minoritetsaktionærerne vil have rettens ord for, at tvangsindløsningen af aktierne - der skete efter krisen i BankTrelleborg, og hvor Sydbank overtog hele Slagelse-banken for 250 millioner kroner - skete på et forkert grundlag. Derfor vil de have afprøvet gyldigheden og lovligheden af tvangsindløsningen i retten.

Baggrunden er, at Fonden for BankTrelleborg ifølge mindretalsaktionærerne ikke var en såkaldt aktionær, som var i besiddelse af de 70 procent af aktierne i den sjællandske bank, der ifølge loven skal til for at gennemføre en tvangsindløsning.

Mere om bankTrelleborg sagen


Nyhedsoverblik