Danmarks badestrande skal risiko-vurderes

Onsdag druknede en 54-årig mand under en svømmetur i Guldborgsund. Nu skal alle europæiske badestrande risiko-vurderes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

38.000 personer mister hvert år livet ved fatale drukneulykker i Europa inklusiv Rusland. En del af ulykkerne sker på badestrande, men nu skal et nyt projekt, der også involverer de danske badestrande, forsøge at dæmme op for den del af ulykkerne.

Således har den europæiske del af den internationale livredderorganisation skudt et projekt i gang, hvor man vil kortlægge og risikovurdere badestrandene i Europa.

Projektet skal blandt andet munde ud i opsætning af skilte på samtlige af Europas større badestrande, hvor man vil advare om potentielle farer.

Herhjemme er TrygFonden Kystlivredning i gang med at risikovurdere de danske badestrande, og her vurderer man, at initiativet bliver en milepæl for dansk badesikkerhed.

- Der findes ikke to strande, der er ens, og selv inden for Danmarks grænser er der meget store forskelle på strandene på eksempelvis den jyske og den fynske vestkyst, fortæller kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning, Erik Bech.

- Med informationsskiltene får man mulighed for at træffe informerede valg om, hvor og hvornår man skal bade, så man ikke udsætter sig selv og sine nærmeste for unødig fare, siger han.

I arbejdet med at vurdere de danske badestrande vil TrygFonden Kystlivredning foretage flere såkaldte overflyvninger langs Danmarks kyststrækning for at identificere og analysere strandene.

På den måde vil man for første gang få et fuldstændigt billede af, hvor der bliver badet i Danmark samt detaljerede karakteristikker for de enkelte strande.

- Med risikovurderingen og druknestatistikken får vi mulighed for at prioritere vores indsats ved at se, hvor vi skal sætte ind med livreddere, og hvor vi til at starte med kan nøjes med de nye informationsskilte, siger Erik Bech.

Når alle store badestrande er kortlagt, vil man tage stilling til, om Danmarks mindre badestrande også skal risikovurderes.


Nyhedsoverblik