Dårligt håndværk skyld i bankkrise

BankTrelleborgs hurtige fald skyldes ikke uforudsigelige dønninger fra den internationale bankkrise. Bankhåndværket i ledelsen har simpelthen ikke været i orden. Det fastslår ordførende direktør Peter Straarup, Danske Bank, i et interview i Morgenavisen J

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Peter Straarup langer ud efter ledelsen i både Roskilde Bank og i BankTrelleborg.

Straarup mener, at de to bankers kollaps minder om den seneste danske bankkrise, og at det er de samme personer, der tabes penge på.

Tilbage i 1990'erne tog - blandt andet tab på ejendomsbranchen - livet af flere banker og kostede branchen milliardbeløb. Blandt de banker var Roskilde Bank.

- De ting, der kommer frem nu, er der ikke meget nyt i. Det er ikke nogen international bankkrise. Det er det traditionelle bankhåndværk, der viser sig ikke at være helt så godt, som det måske skulle have været, siger Peter Straarup og tilføjer, at situationen minder ham meget om det, der skete i 1990'erne.

Straarup siger i interviewet, at salget af BankTrelleborg og Nationalbankens likviditetsstøtte er rigtige træk, men han advarer mod en statsgaranti for banker.

- At lave en formel stats- eller nationalbankgaranti vil være absolut skadelig. Det er vigtigt, at bankstrukturen er sådan, at indskyderne tænker over, hvem de betror deres penge. En fast garanti ville være carte blanche til at køre en bank dårligt, siger han.

 

/ritzau/

 


Nyhedsoverblik