Dårligst internet i Region Sjælland

På Lolland drømmer en familie om hurtigere internet. Men Region Sjælland er ifølge en ekspert den region, hvor færrest har adgang til hurtigt internet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Familien Beske bor i det postnummer i Danmark, hvor flest indbyggere har en langsom internetforbindelse.

-Vi har haft fat i TDC flere gange for at få opgraderet linjen, og der er ikke mulighed for at få mere, fortæller Karsten Beske, som er revisor og landmand og bor i Vesterborg på Vestlolland.

Danmarks dårligste forbindelser

Vesterborg er ifølge Erhvervsstyrelsen det eneste postnummer i Danmark, hvor over 10 procent af alle husstande og virksomheder ikke engang har adgang til en hastighed på 2 Mbit/s. 

Så slemt er det ikke hos familien Beske. Her hedder hastigheden 5 Mbit/s.

 

- Hastigheden ville man nok kunne leve med, hvis den var stabil, men det er den ikke. Den er ustabil og ja, ret ringe for at være helt ærlig, siger Thomas Beske på 17 år.

Han går på HTX i Nakskov og oplever problemer, når han skal aflevere større opgaver, som han skal lægge op på skolens hjemmeside.

- Hvis det er en stor opgave, så skal jeg helst sætte computeren herhjemme til at uploade om aftenen, inden jeg går i seng. Hvis jeg så er heldig, så er den færdig om morgenen.

 

Hurtigt net til alle

Står det til regeringen skal alle danskere i 2020 have adgang til bredbåndsforbindelser på minimum 100 Mbit/s.

Det skal blandt andet ske ved, at kommunerne skal stille større krav til internetudbyderne. Det vil sige, at når en kommune bestiller hurtigt internet til en skole eller en anden kommunal bygning, så skal den samtidig kræve, at udbyderen også lægger hurtigt internet ud til de huse og virksomheder, som døjer med langsomt net.

Men ifølge lederen af Netværksplanlægning på Aalborg Universitet, Michael Jensen er det ikke en opgave, alle kommuner magter.

De har ikke kompetencerne til at pege på, hvorhenne i deres kommune, det halter lidt bagefter, og så er det altså heller ikke sikkert deres købekraft er nok i de kommuner, hvor det halter allermest bagefter, siger Michael Jensen til TV2 ØST.

 

 

 

 


Nyhedsoverblik