Cyklist i livsfare efter ulykke

Endnu en alvorlig trafikulykke på Skovvejen mellem Holbæk og Kalundborg - een af regionens farligste vejstrækninger

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 20-årig cyklist blev lørdag aften ramt af en bil i Værslev ved Kalundborg. Den 20-årige mand, der er fra Kastrup, blev livsfarigt kvæstet, og blev straks fløjet med helikopter til Rigshospitalet.

Ulykken skete ved 18.30 tiden. En 58-årig mand fra Rødovre kørte i en ældre VW Golf ad Skovvejen i vestlig retning, da han ramte cyklisten. Føreren af bilen har ikke efterfølgende kunnet forklare, hvordan han ramte cyklisten. Og bilinspektøren skal nu undersøge om bilen kom ind på den afmærkede cykelsti, eller om cyklisten kom ud på kørebanen.

Ifølge vidner kørte bilisten omkring den tilladte hastighed på 80 kilometer i timen, og politiet formoder ikke at han var påvirket af alkohol. Der blev dog taget en rutinemæssig blodprøve af chaufføren.

Men den såkaldte Skovvej mellem Holbæk og Kalundborg er farlig. Så sent som sidste weekend blev en knallertkører alvorligt kvæstet, da han kørte op bag i en varevogn. Netop på strækningen for de to seneste uheld har ulykkerne været mange. Den er ca. 5 km lang og siden 2006 er der hos politiet registreret 29 trafikuheld og 2 dødsfald. På en strækning på 4 km øst for Værslev skete der alene i 2007 3 dødsfald

- Det er et stort antal ulykker på så kort tid. Men jeg kan jo også se at vejdirektoratet har renoveret en del af Skovvejen der er flere steder man har lavet differentierede hastigheder, rundkørsler og nye striber. Men så vidt jeg er bekendt så er man ikke nået til at renovere den her vejstrækning endnu, siger Peter Stryhn der er leder af Færdselspolitiet hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Han mener nu, at vej- og færdselsmyndigheder vil se på, hvorfor de mange uheld kan ske, og hvad der skal til for at påvirke bilisternes kørsel.

- Vi skal nu kigge på hvorfor uheldene sker. Vi skal have mere fokus på uheldsfaktorerne, og der har vi bl.a. en formodning om at uopmærksomhed er en væsentlig faktor, forklarer Peter Stryhn.


Nyhedsoverblik