Crostini alla Fiorentina (8/4-11)

Mads er i køkkenet på Sorø Husholningsskole, hvor lærer Kim Petersen giver gode råd og opskrifter fra sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ingredienser (til 4 personer)

  • 125 g kyllingelever skåret i grove stykker
  • 125 g svinelever skåret i grove stykker
  • 1 stilk bladselleri i små tern
  • 1 gulerod i små tern
  • 2 fed presset hvidløg
  • 3-4 ansjosfileter
  • 1 dl hønsebouillon
  • 1½ dl rødvin
  • 2 spsk. kapers
  • 1 dl hakket persille
  • Salt og godt med peber
  • 50 g smør
  • 1 Flutes
  • Olivenolie

Fremgangsmetode:

  1. Svits grønsagerne i olivenolie, de må ikke tage for meget farve. Tag grønsagerne af panden
  2. Brun leveren på panden i olivenolie og tilsæt grønsagerne, ansjosfileterne, rødvin og bouillon. Kog blandingen ind så væden virker tykkere.
  3. Blend alle ingredienserne til en konsistens der minder om groft hakket kød. Tilsæt karpers og persille samt smørret og smag retten til med salt og godt med peber. Lad retten afkøle lidt.
  4. Rist skiver af flutes og pensel dem med rigelig olivenolie.
  5. Anret en tallerken med 3-4 stykker penslet flutes med ca. 1 tsk. fuld af leverblandingen på hvert stykke. Pynt af med hakket persille over retten.


Nyhedsoverblik