Campingplads afviser udviklingshæmmet

Foto: TV ØST

Lystskov Camping i Korsør har flere gange afvist den udviklingshæmmede Bent Sørensen, selvom campingpladsen averterer med ledige pladser.

I foråret fik Bent Sørensen et af sine største ønsker opfyldt, da han købte sin egen campingvogn.

Men den 49-årige campingentusiast har ikke fået den brugt nær så meget, som han havde håbet. Bent Sørensen har nemlig ikke kunnet få en plads på Lystskov Camping i Korsør, der ligger tæt ved den beskyttede bolig, hvor han bor sammen med andre udviklingshæmmede.

- Vi har prøvet mange gange. Men de siger, at der ikke er plads til mig. Det er ærgerligt, siger Bent Sørensen.

Alligevel har Lystskov Camping både i aviser og på egen hjemmeside averteret med, at de søger flere såkaldte fastliggere. Bent Sørensen har flere gange henvendt sig til campingpladsen for at lægge beslag på en af de faste pladser. Men han er med forskellige argumenter blevet afvist hver gang.

Ejerne af Lystskov Camping i Korsør forklarer til TV2 Øst, at Bent Sørensen er blevet afvist, fordi der ikke har været ledige pladser. Og det er angiveligt en fejl, at campingpladsen samtidig har averteret med ledige pladser. De vil dog ikke stille op til et interview foran kamera.

Den landsdækkende forening for udviklingshæmmede, LEV, er fortørnede over campingpladsens behandling af Bent Sørensen. Og Formand Sytter Kristensen tror ikke på forklaringen om, at alt er optaget.

- De siger jo sådan, fordi de er bange for at blive anklaget for diskrimmination, men den forklaring er jo til at se lige igennem. Det er ikke særlig elegant lavet, siger Sytter Kristensen.

Hun vil nu gå til campingpladsernes brancheforening og diskutere Bent Sørensens sag.

Bent Sørensen har midlertidig slået sig ned på Nor Camping i Skælskør. Men det er langt fra de hjemmelige omgivelser og lang vej at køre, når man kun har en knallert.

Lystskov Camping vil ikke garantere over for TV2 Øst at Bent Sørensen er velkommen, når der næste gang bliver en ledig plads.

02:06 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App