Bymidte peppes op

Foto: TV ØST

Haslev får fem millioner kroner til at gøre byens midte attraktiv. Pengene kommer fra ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Den centrale del af Haslev skal nu fornyes for fem millioner kroner. Pengene kommer fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, som har uddelt 50 millioner kroner til fornyelser af 13 byområder i 11 af landets kommuner. Pengene skal bruges til at gøre bymiljøet i områderne mere attraktivt.

- Jeg er glad for, at så mange kommuner nu kan arbejde målrettet med at skabe gode rammer for beboernes hverdag - både i landets større byer og i mindre lokalsamfund på landet. For at en positiv udvikling i et byområde kan lykkes, kræver det, at der bygges videre på de ressourcer, der allerede findes i området, og at det sker i samarbejde med de lokale parter", siger Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter.

Bymidte rettet mod unge

Faxe er en af de kommuner, der modtager støtte på fem millioner kroner. Gennem en længere periode har byen haft en del problemer med blandt andet udsatte unge, butiksdød og et image, der formentlig ikke har været det bedste.

Fornyelsen af området skal være med til at gøre det mere attraktivt at slå sig ned i Haslev bymidte. Det er både som privatperson, men også som forretningsdrivende. Pengene skal blandt andet bruges til at forny byrummet og til at lave aktiviteter, som er rettet mod de unge.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App