Bundkarakterer ryster ikke skoleleder

Foto: TV ØST

Skolen med Danmarks dårligste karaktergennemsnit findes på Lolland. Men forstanderen på Nysted Efterskole er fortrøstningsfuld - eleverne skal nok klare sig, siger han

Sidste år lå karaktergennemsnittet på 2,81 ved 9. Klassernes afgangseksamen på Nysted Efterskole - det vil sige lidt over bestået.

- Jeg ville da gerne have, at vi lå øverst, men hvis det var det, vi prioriterede, så havde vi ikke de elever, vi har, siger forstander Kim Mollerup.

Skolen retter sig nemlig især mod bogligt svage elever og har flere praktiske fag på skoleskemaet.

Kun halvdelen af skoletimerne består af tavleundervisning og klassiske skolefag - den anden halvdel foregår for eksempel med hænderne begravet i hjertet på en bil på skolens autoværksted.

- Jeg synes, det er meget federe her, for jeg er ikke så god til at sidde stille i skolen, siger Ida Heiberg, som går i 10. klasse på efterskolen.

Det er hendes klassekamemrat Andreas Kellvig enig i, Han fik 00 i matematikprøven sidste år.
- Jeg er bedst til at arbejde med mine hænder. Hvis jeg sidder med en bog i hånden, så kan jeg ikke det samme, siger han og fortsætter:
- Så har jeg ikke samme kampgejst.

Men måske behøver fremtiden heller ikke se så sort ud, bare fordi efterskoleelevernes karakterer er de laveste i landet.

- Jeg er fuld af fortrøstning, fordi det de vil, er det, der foregår på et værksted, og de ting lærer de her. De skal nok klare sig, siger Kim Mollerup.

Spørger man Andreas Kellvig er bundplaceringen også ret ligegyldig.
- Det rører mig egentlig ikke. Jeg kan godt lide eleverne og lærerne, og vi har et godt sammenhold hernede, siger han.

01:47 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App