Brødfabrik lukkede og slukkede

Foto: TV ØST

I dag blev sidste kage bagt på den gamle Schulstad fabrik ved Tølløse.

I dag, den 24. februar 2012, er en sorgens dag for medarbejderne på den gamle Schulstad Fabrik i Fristrup ved Tølløse.

Klokken 09.00 i morges blev den sidste kage bagt på fabrikken, og senere blev nøglen drejet om for sidste gang.

Brødfabrikken, der siden 2003 har været ejet af Lantmännen Unibake, er lukket, og 22 mennesker har mistet deres job. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

De ansatte markerede i morges deres holdning til lukningen ved at sætte små flag på halv stang i vejrabatten udenfor fabrikken.

Der blafrede de i vinden hele formiddagen, mens medarbejderne indenfor sagde farvel til deres arbejdsplads og hinanden.

I går eftermiddag var Fødevareforbundet for Sjælland og Omegn i Ringsted på besøg på brødfabrikken, hvor de 22 medarbejdere blev meldt arbejdsløse.

I mange år var Fristrup Brødfabrik den største arbejdsplads i den gamle Tølløse Kommune, og hovedparten af medarbejderne kom fra det lokale område.

Mange har været ansat i rigtig mange år.

Schulstad erhvervede brødfabrikken i 1985. I 2001 skete der en stor udvidelse af virksomheden med 30.000 kvadratmeter, så det samlede grundareal udgjorde 42.600 kvadratmeter. I 2003 blev Schulstad overtaget af den svenske koncern Cerealia, der ejes af Lantmännen, og som også drev dampmøllen i Ringsted.

Varemærket Schulstad blev stadig brugt på de fleste produkter fra fabrikken i Tølløse. Nu er det slut, og virksomheden flytter sin produktion andre steder hen.

I februar 2011 blev 40 medarbejdere afskediget, og dengang blev det varslet, at hele fabrikken vil lukke i løbet af 2011. Dette blev dog ikke en realitet, da man havde nogle ting, som først skulle på plads, men nu er de sidste medarbejdere fyret og den sidste kage bagt i det gamle Fristrup Bageri, og en epoke er slut her.

DAGBLADET Ringsted har forgæves forsøgt at komme i kontakt med fabrikkens ledelse for at få en kommentar til lukningen og til, hvad brødfabrikkens store bygninger i udkanten af Tølløse fremover skal bruges til.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App